Ventilatiesysteem

Het belang van een goed ventilatiesysteem

Schone lucht is ontzettend belangrijk in uw woning. De luchtkwaliteit gaat in huis vaak hard achteruit, omdat er wordt gedoucht en gekookt. Ook stofzuigen zorgt ervoor dat er minder frisse lucht aanwezig is. Bovendien vermindert ademhalen ook de luchtkwaliteit. Goede ventilatie is daarom van levensbelang. Het voorkomt ook ziekten, zoals longklachten en allergieën. Neem daarom contact op met Van Wijk Installatietechniek. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een ventilatiesysteem in uw woning.

Verplicht ventileren

U kunt natuurlijk regelmatig een raam of een rooster open zetten, maar dat zorgt niet voor onafgebroken schone luchttoevoer. Het is sinds 2006 dan ook verplicht om in alle nieuwbouwwoningen een ventilatiesysteem te plaatsen. Er zijn verschillende systemen die kunnen worden geïnstalleerd. Zo kan er een mechanisch ventilatiesysteem met drie standen worden geplaatst.

Ventilatiesysteem

Dat u zelf de toevoer van schone lucht kunt regelen. Dit systeem kan continue aan blijven, maar u kunt het ook uitschakelen. Overigens wordt dat laatste voor uw eigen veiligheid niet geadviseerd door de brandweer. Wilt u weten wat het beste bij uw nieuwbouwwoning of kantoorpand past? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om te kijken welk systeem de woning het beste zal ventileren. Onze experts informeren u en zullen naar u wens een ventilatiesysteem plaatsen.

Onderhoud

Wij zorgen voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van uw ventilatiesysteem. Hoort u een vreemd geluid in het systeem? Neem dan contact met ons op. Wij komen direct kijken wat het probleem is. Wij zullen, na aanschaf van het ventilatiesysteem, ook regelmatig de motor controleren. Tevens zullen wij de luchtkanalen eens in de zoveel tijd grondig voor u reinigen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de aanschaf en installatie van een ventilatiesysteem? Wilt u weten welk systeem het beste in uw woning past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag. Tevens maken wij een vrijblijvende offerte voor u. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Bel ons gerust op 010-5214440 of stuur een e-mail naar info@gebrvanwijk.nl. Onze professionals helpen u graag verder.