Mechanische ventilatie

Luchtkwaliteit is van groot belang

De luchtkwaliteit in uw woning of gebouw verslechtert door koken, stofzuigen en zelfs ademhalen. Een goede ventilatie is daarom van groot belang. Vaak is het zo dat wij dit in ons huis eigenlijk niet goed genoeg doen. Van Wijk Installatietechniek kan u advies geven over de installatie van mechanische ventilatie. Door goede ventilatie wordt de vervuilde lucht continu ververst door nieuwe, verse lucht. Dat voorkomt een hoop ziekten, zoals longklachten en allergieën. Bovendien voorkomt schone lucht de groei van schimmels. Wilt u continue frisse lucht in uw woning? Informeer dan naar onze mechanische ventilatie.

Mechanische ventilatie

Ventilatie is belangrijk

Heeft u een nieuwbouwwoning en vindt u het belangrijk om één ventilatie systeem te hebben? Neem dan contact met ons op voor mechanische ventilatie. Wij kunnen in overleg met u bepalen hoe de ventilatie er precies uit moet komen te zien. Op dit moment is ongeveer een derde van alle woningen in Nederland voorzien van mechanische ventilatie. De meeste systemen hebben drie standen.

Stand 1 wordt over het algemeen gebruikt als er niemand in huis is. Er stroomt dan geleidelijk schone lucht naar binnen. Stand twee zet u aan wanneer u gaat douchen, stofzuigen of koken. Laat de het ventilatiesysteem dan een geruime tijd aan staan, zo wordt alle lucht ververst. Sommige ventilatiesystemen beginnen bij stand 0, andere bij 1. Er wordt door de brandweer geadviseerd om het mechanische systeem nooit uit te zetten. Wilt u hier meer over weten? Wij informeren u graag.

Onderhoud is van groot belang

Het is belangrijk om de mechanische ventilatie goed te onderhouden. Daarvoor kunt u ons inschakelen. Maakt het systeem een raar geluid? Neem dan contact met ons op. Wij komen bij u kijken wat er aan de hand is. Tevens controleren wij regelmatig de motor van de mechanische installatie. Daarnaast worden de luchtkanalen door ons grondig gereinigd. Meer weten? Bel ons gerust.

Meer informatie aanvragen

Wilt u meer weten over het onderhoud van deze mechanische installatie in huis? Of wilt u weten voor een systemen wij hebben? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen op 010-5214440. Wij zijn ook via de e-mail te bereiken op info@gebrvanwijk.nl. Wilt u een offerte aanvragen? Ook dat is mogelijk. Wij komen vrijblijvend bij u langs om te kijken hoe wij de ventilatie in uw woning optimaal kunnen maken.